Acupunctuur Winsum

Hoeveel consulten zijn nodig?

Het aantal behandelingen verschilt van geval tot geval. Bij een goede gezondheid, een klein probleem of een acute situatie kun je beter worden in 2 tot 3 sessies. Als er sprake is van een minder goede gezondheid, een groter probleem, of lang bestaande klachten kan het zijn dat je 2 tot 3 series van behandelingen nodig hebt (1 serie bestaat uit 8 tot 12 sessies). Gemiddeld zijn er tussen de 6 en de 14 consulten nodig.
 
Meestal merk je na het eerste consult al dat acupunctuur werkt omdat je klachten afnemen.
Bij pijn merk je de werking meteen; pijn vermindert direct na het plaatsen van de naalden met 50% of meer.
 
Na drie behandelingen moet er resultaat zijn om te concluderen dat acupunctuur werkt voor je klachten. In meer ernstige gevallen (problemen die al vele jaren bestaan, langdurig gebruik van medicatie) kan het tot vijf keer duren voor er een begin van verbetering optreedt.
Met elke behandeling bouw je voort op de vorige, waardoor het effect stabiliseert. Hierdoor treedt er spoedig verbetering op van de klachten. In het begin is minimaal 1 sessie per week nodig om acupunctuur goed zijn werk te laten doen.
Als er duidelijk vooruitgang te constateren is, bouwen we de frequentie van de consulten af. Als het lichaam gezond genoeg is om het weer helemaal zelf over te nemen kan de behandeling beëindigd worden.