Publicaties

Tijdens de opleiding als acupuncturist leer je meridianen, punten en puntcombinaties uit de TCM (Traditional Chinese Medicine) acupunctuur. Deze manier van werken wordt veel gebruikt in Nederland en elke acupuncturist beheerst dit. Daarnaast zijn er andere zeer efficiënte methodes van acupunctuur.
 
In de loop van de tijd heb ik mij toegelegd op een manier van werken die direct na het plaatsen van een naald merkbaar effect heeft. Pijn wordt hierdoor meteen minder.

Hiervoor gebruik ik mijn kennis van vier verschillende acupunctuurmethodes, namelijk de Balansmethode, de methode van master Tung, de Yuan Qi acupunctuur en schedelacupunctuur.  

Dit zegt je natuurlijk weinig als niet-acupuncturist. Voor wie het interessant vindt staan hieronder een aantal toegankelijke artikelen over één van deze methodes.

De Balansmethode raakt de laatste jaren steeds bekender onder acupuncturisten in Nederland.
Een jaar of tien geleden heb ik, om in vakkringen meer bekendheid te geven, een aantal artikelen geschreven over deze manier van werken, voor in de Huang Ti, het vakblad van de beroepsvereniging NVA. Hieronder de links:
 

Artikelen

Balansmethode introductie - Rothenburg Congres 2006
Balansmethode deel 1 - Stage in San Diego
Balansmethode deel 2 - In de praktijk
Balansmethode deel 3 - Uitgebalanceerde puntcombinaties